Herr Seele schildert in atelier van Cézanne

Tekenaar Herr Seele, bekend van Cowboy Henk, mag in april een aantal dagen gaan schilderen in het atelier van schilder Paul Cézanne (1839-1906) in Aix-en-Provence.


© Herr SeeleIn Aix-en-Provence vindt elk jaar een festival plaats dat zich bezighoudt met de relatie tussen strips en andere kunstvormen: ‘Rencontres du 9e art’. Dit jaar is de grote tentoonstelling gewijd aan Cowboy Henk, aangevuld met ander werk van Herr Seeles hand. In de dagen voor de tentoonstelling zal hij een werk maken in het atelier van Cézanne, dat op de expo te zien zal zijn.

 

Het is vrij uitzonderlijk dat het atelier in het museum opengesteld wordt voor een andere schilder. Specifiek aan het atelier van Cézanne is dat hij een grote gleuf heeft laten maken waardoor grote doeken binnen en buiten het atelier gebracht kunnen worden. Herr Seele heeft zich voorgenomen een groot doek te maken met daarop een compositie met Cowboy Henk die voor Cézanne poseert, en natuurlijk zal Herr Seele ook zichzelf een plaats geven op het schilderij.

 

In Aix-en-Provence wordt ook een nieuwe Franstalige publicatie van een Cowboy Henk-bundeling gepresenteerd onder de titel ‘L’humour vache’ door het collectief Frémok. Zij zorgden voor een mooie vierkleurenuitgave met een selectie van gags.

 

> Het atelier van Cézanne…

> Het stripfestival van Aix-en-Provence...

> Bekijk de reportage in het journaal...

> Lees het artikel op Cobra.be...

gepubliceerd op: 2013-04-02

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen