Flirt Flamand motto van Vlaanderen als eregast Foire du Livre in Brussel

Onder het motto Flirt Flamand is Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis. De Vlaamse literatuur verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.


Alda Greoli, minister van Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel, nodigde haar Vlaamse collega Sven Gatz bij de opening van de Antwerpse Boekenbeurs officieel uit als eregast van de Foire du Livre in Brussel. Ze deed dat door hem het boeketje te schenken dat het herkenbare beeld vormt van de Flirt Flamand-campagne.

 

Het is nu aan Sven Gatz om het origamiboeketje - gevouwen met pagina’s uit Franse vertalingen van  Vlaamse boeken - door te geven aan een Franstalige boekenliefhebber. De bedoeling is dat de bloemen vervolgens België rondreizen om op donderdag 14 februari 2019 - niet toevallig Valentijnsdag - in Brussel op de Foire du Livre te belanden.

 

Theater


Met een ruimte van 250 m² in het midden van de beursvloer krijgt de Vlaamse Literatuur een ereplaats op de Foire du Livre. Die ruimte wordt grotendeels ingericht als een theater en er zullen doorlopend auteursoptredens plaatsvinden. Het gaat om alle genres (poëzie, proza, kinder- en jeugdliteratuur, strips, non-fictie) die aan bod komen in een dynamisch en divers programma (slam poetry, pittige debatten, workshops en ateliers, diepte-interviews, duopresentaties enz.).


De Foire du Livre is een Franstalige boekenbeurs. Het doel van deze campagne is dan ook in de eerste plaats om de Vlaamse literatuur in Franse vertaling bekender te maken bij een Franstalig publiek. Daarnaast is het de bedoeling om een Nederlandstalig publiek uit Brussel en Vlaanderen de weg laten vinden naar de Foire du Livre. Daarom zal op het Vlaamse paviljoen een tweetalig programma aangeboden worden. 


> Lees hier het volledige persbericht ...

> Volg Flirt Flamand op Facebook ...

> Volg Flirt Flamand op Instagram ...

> Naar de website van Flirt Flamand ...

gepubliceerd op: 2018-10-27

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen