Vlaanderen volgend jaar eregast Foire du Livre de Bruxelles

Vlaanderen is van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles, de bekendste Franstalige boekenbeurs in België.


De beurs wil op die manier literatuur uit Vlaanderen bekender maken bij een Franstalig publiek en de Franstalige en Nederlandstalige boekenwereld in België dichter bij elkaar brengen. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz maakte hiervoor 400.000 euro vrij en gaf het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) de opdracht om dit gastlandschap in goede banen te leiden.

 

De Vlaamse literatuur wordt al rijkelijk in het Frans vertaald (zie flandersliterature.be voor een overzicht), maar is nog te weinig bekend bij een Franstalig Belgisch publiek - en dat geldt ook andersom. Met Vlaanderen als eregast op de Brusselse beurs kan dit veranderen. Tegelijkertijd kan het de boekenbeurs aantrekkelijker maken voor het Nederlandstalige publiek in Brussel en voor bezoekers uit Vlaanderen. Het is ook een kans om de Vlaamse literatuur meer zichtbaarheid te geven in de Franse Gemeenschap.

 

> Lees het volledige persbericht hier ...

gepubliceerd op: 2018-02-26

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen