VFL en Iedereen Leest onder één dak in Antwerpen

Het Vlaams Fonds voor de Letteren en Iedereen Leest vinden vanaf 2019 samen een onderdak in Hotel Dumont in de Lange Leemstraat in Antwerpen.


De gevel van Hotel Dumont in de Lange Leemstraat in Antwerpen. Foto © Raf JennesDe erfpachtovereenkomst wordt volgende week goedgekeurd door de Antwerpse gemeenteraad. Deze gezamenlijke huisvesting komt er onder impuls van de Vlaamse overheid en het Antwerpse stadsbestuur. Dit moet zorgen voor meer afstemming en samenwerking in het kader van een geïntegreerd letterenbeleid en maakt van Antwerpen nog meer dé boekenstad van Vlaanderen.

 

Hotel Dumont wordt het gezicht van het geïntegreerde Vlaams letterenbeleid. De keuze voor het pand in de Lange Leemstraat is het gevolg van een lange en intensieve speurtocht in meerdere Vlaamse steden. Uit die vergelijkende studie is dit pand uiteindelijk op basis van objectieve criteria als meest geschikt naar voren gekomen. De verbouwingen en de inrichting van het pand zullen afgerond zijn tegen het najaar van 2019.

 

> Lees hier het volledige persbericht ...

gepubliceerd op: 2018-02-20

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen