VFL ondersteunt opnieuw meer dan duizend lezingen tijdens de Jeugdboekenmaand

Het centrale thema van de Jeugdboekenmaand in maart is dit jaar ‘wetenschap en techniek’. Die maand vinden er tal van activiteiten plaats, waaronder meer dan duizend gesubsidieerde auteurslezingen.


Henk Rijckaert en Maureen, peter en meter van de JeugdboekenmaandIn 2018 gaat de Jeugdboekenmaand (een initiatief van Iedereen Leest) over wetenschap en techniek. Over kritisch, nieuwsgierig en open zijn. Over creativiteit, nadenken, verbeelden. Voor wetenschappers zit de wereld vol wonderen. Ze laten zich niet afschrikken door lastige vragen. Ze willen onderzoeken, ze zúllen de dingen begrijpen.

 

Ook lezen is een tocht vol verwondering. Boeken maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je je vragen stellen, in andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere.


De Jeugdboekenmaand zorgt ervoor dat het centrale thema geruime tijd aandacht krijgt in scholen, bibliotheken en boekhandels. Zij organiseren tal van activiteiten, zoals voorleessessies, tentoonstellingen, creatieve workshops en auteurslezingen. Het Vlaams Fonds voor de Letteren ondersteunt dit jaar opnieuw meer dan duizend auteurslezingen in het kader van de Jeugdboekenmaand.

 

Op donderdag 1 maart wordt in het Museum voor Natuurwetenschappen de officiële aftrap gegeven. Meter Maureen, peter Henk Rijckaert, Jeugdboekenmaand-illustrator Peter Goes, auteur Do Van Ranst en illustrator Louize Perdieus zijn daarbij aanwezig.

 

> Alle informatie over de Jeugdboekenmaand ...
> Lees meer over gesubsidieerde auteurslezingen ...
> Ontdek negentien bijzondere auteurslezingen die aansluiten bij het thema van de Jeugdboekenmaand ...

gepubliceerd op: 2018-02-13

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen