Les Phares du Nord: focus op Frankrijk in 2018 en 2019

Meer dan 100 auteurs zullen zich dit jaar presenteren op zo’n twintig literaire festivals door heel Frankrijk. Met deze intensieve campagne wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk - de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.


In maart zijn het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren met een tiental auteurs - onder wie Annelies Verbeke, Lize Spit en Peter Terrin - en een grote stand aanwezig op Livre Paris, Frankrijks grootste boekenbeurs. Een ander hoogtepunt tijdens de Phares du Nord-campagne is het festival Comédie du Livre in Montpellier, waar in mei zo’n dertig Nederlandse en Vlaamse auteurs optreden. Het gaat onder meer om Stefan Brijs, Lize Spit, Judith Vanistendael, Tom Schamp, Pieter Coudyzer, Stefan Hertmans, Herman Koch en Tommy Wieringa.

 

De Nederlandstalige letteren zijn in mei ook prominent aanwezig tijdens een driedaags programma in 'La Maison de la Poésie' in Parijs, met o.a. Margriet de Moor en Annelies Verbeke. In de herfst staat de literatuur uit de Lage Landen centraal op 'Le Marathon des Mots' in Toulouse. En in november presenteren Nederlandstalige kinder- en jeugdauteurs zich tijdens de 'Salon du livre et de la presse jeunesse' in Montreuil.

 

Daarnaast zullen Nederlandse en Vlaamse auteurs optreden op de volgende festivals en podia: 'Le Livre à Metz', 'Les Assises Internationales du Roman' (Lyon), 'Oh les beaux jours!' (Marseille) en 'Marché de la Poésie' (Parijs).

 

Eind januari tekende een delegatie Vlaamse en Nederlandse auteurs al present op het stripfestival van Angoulême: Brecht Evens, Enzo Smits, Ward Zwart, Simon Spruyt, Herr Seele, Erik Kriek en Aimee De Jongh. Begin februari namen Lieve Joris, Abraham de Swaan en Martin Bossenbroek deel aan het 'Festival des écritures post-coloniales' in Lyon.

 

> Lees hier het volledige persbericht ...

> Volg 'Les Phares du Nord' op Facebook ...

gepubliceerd op: 2018-02-12

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen