Vlaamse gemeenschap start samenwerking met Hauts-de-France

De Noord-Franse regio Hauts-de-France en de Vlaamse Gemeenschap hebben op 25 januari 2018 een overeenkomst ondertekend voor culturele samenwerking. Er werd meteen een projectoproep gelanceerd voor bilaterale samenwerkingsprojecten. Na samenwerkingsakkoorden met Nederland en de Franse Gemeenschap zet de Vlaamse Gemeenschap zo een nieuw kader op voor een culturele samenwerking met een buurregio. 


Projectoproep ‘culturele samenwerking Vlaanderen – Hauts-de-France’


De oproep staat open voor de brede kunst- en cultuursector en richt zich op het gehele grondgebied van beide regio’s. Culturele actoren (kunstenaars, culturele organisaties, culturele presentatieplekken …) uit Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Hauts-de-France dienen samen een projectvoorstel in. De samenwerking moet bestaan uit minstens twee partners, één uit elke regio.

 

Samenwerking en uitwisseling tussen culturele actoren in Vlaanderen en Hauts-de-France staan centraal in deze projectoproep.

 

  • Het project is een culturele activiteit die tot stand komt dankzij een samenwerking tussen minstens twee partners, één uit elke regio, en creëert een wederzijds positief beeld.
  • Het project wordt voor minstens de helft gefinancierd vanuit een andere bron.
  • Het project is een duidelijk aantoonbare nieuwe samenwerking of voegt een concrete en onderscheidende meerwaarde toe aan een reeds bestaande of een reguliere samenwerking.
  • Het project moet plaatsvinden tussen september 2018 en augustus 2019.
  • Het project geeft een aanzet tot duurzame samenwerking op langere termijn en leidt naar minstens één publiek moment met deelname van participanten uit beide regio’s.
  • Bij voorkeur draagt het project bij aan het bevorderen van de mobiliteit van artiesten, culturele goederen en publiek tussen beide regio’s en aan het ondersteunen van jong talent.

 

De subsidieaanvraag moet uiterlijk op 1 april 2018 ingediend worden.

 

Reglement en aanvraagformulier …

gepubliceerd op: 2018-01-30

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen