Watou krijgt een residentieplek voor schrijvers

Watou, sinds jaar en dag een plek waar kunst en poëzie elkaar ontmoeten, biedt vanaf dit jaar mogelijkheden aan voor auteursresidenties in het ‘Huis van de Dichter’.


Het ‘Huis van de Dichter’ was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de legendarische ‘Poëziezomers van Watou’. Het huis is reeds enkele jaren een fel gesmaakte vakantiewoning. Vanaf 2018 zal het zestien werkweken per jaar ook worden opengesteld als residentieplek voor auteurs.

 

Ruimte voor creatie

 

Het ‘Huis van de Dichter’ wordt een residentieplek voor auteurs die in Vlaanderen wonen en werken. Auteurs uit alle genres zijn welkom, van alle leeftijden, en van diverse achtergrond. De schrijfresidentie zal bewust ook kansen bieden aan auteurs met andere roots en auteurs die in co-creatie samenwerken met andere kunstenaars. Het ‘Huis van de Dichter’ zal haar residentie afstemmen op het residentiebeleid van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Voor de realisatie van die residentiewerking werkt het VFL via een beheersovereenkomst nauw samen met Passa Porta.

 

Start van een dynamisch project

 

Dichter Michaël Vandebril wordt twee jaar lang ambassadeur van het ‘Huis van de Dichter’. Hij zal samenwerkingen opzetten met Passa Porta, het Poëziecentrum en PEN-Vlaanderen om de schrijfresidentie maximaal bekend te maken bij auteurs. In samenwerking met Kunstenfestival Watou zal hij met het coördinerende team van het  ‘Huis van de Dichter’ ook activiteiten en lezingen plannen met de schrijfresidenten.

 

De eerste auteur-in-residentie is Carmien Michels (°1990). Deze schrijfster en performster schreef al twee romans en publiceerde onlangs haar eerste poëziebundel ‘We komen van ver’ (Uitgeverij Polis). De eerste schrijfresident wordt op zondag 25 februari 2018 voorgesteld in Watou tijdens een publiek moment waarop Gwy Mandelinck de sleutels van het ‘Huis van de Dichter’ overdraagt aan Michaël Vandebril.

 

> Praktische informatie ...

> Residentie aanvragen ...

gepubliceerd op: 2018-01-18

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen