VFL verwelkomt internationale studenten Nederlands

De Taalunie Zomercursus Nederlands biedt buitenlandse studenten de kans om twee weken lang een intensief programma te volgen aan de Universiteit Gent. Zo kunnen ze de talenkennis die ze aan de universiteit hebben verworven, verbreden en verdiepen. Daarbij hoort ook een tweedaagse stage.


(v.l.n.r.): Liubov, Dóra, Lara (VFL) en CatalinaHet VFL verwelkomde deze week drie studentes: Liubov (Rusland), Catalina (Argentinië) en Dóra (Hongarije). Zij maakten specifiek kennis met de werking van het Vertalershuis en namen een uitgebreid interview af van de vertalers die er op dit moment verblijven: Rolf Erdorf en Gregor Seferens.

 

Het trio is enthousiast over deze ervaring: “Het was een boeiende en verrassende stage. Via een rondleiding in het VFL konden we kennismaken met het werk van deze overheidsinstelling. Tijdens de lunch konden we met de medewerkers praten en zo allerlei dingen bijleren over de Belgische arbeidsmarkt. Verder hebben we twee Duitstalige vertalers geïnterviewd over vertalen in het algemeen, hun eigen ervaringen met het beroep van vertaler, en het vertaalproces. Het gesprek bood nuttige informatie en tips voor jonge vertalers, en die hebben we achteraf schriftelijk verwerkt. Deze stage was niet alleen leuk, maar ook interessant en nuttig voor onze verdere carrière. We willen de organisatoren van de Zomercursus en de medewerkers van het Vlaams Fonds voor de Letteren dan ook bedanken om dit mogelijk te maken!”

 

> Lees het interview van de studentes met vertalers Rolf Erdorf en Gregor Seferens ...

> Lees meer over de Zomercursus Nederlands ...

gepubliceerd op: 2017-08-11

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen