Gregie Fietst

Familiefietstocht door werk en leven van Gregie De Maeyer; 
langs inspirerende en idyllische Gregiaanse plekken door Kruibeke en Bazel.
20 jaar geleden overleed Kruibekenaar Gregie De Maeyer aan een hartstilstand. Hij was kunstenaar, schrijver, illustrator, vormgever, filosoof, cartoonist,… 

In 1995 werd hij o.a. bekroond met de Driejaarlijkse Staatsprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor het boek Fietsen. Hij tastte de grenzen van het papieren (jeugd)boek af en liet het interfereren met fotografie, theater, filosofie en andere kunstvormen. Met zijn artistieke totaalprojecten en co-creaties met o.m. Koen Vanmechelen maakte hij grote opgang in binnen- en buitenland.

In een creatieve en interactieve familiefietstocht door Kruibeke en Bazel krijg je een blik op zijn bewogen leven en werk. Wees ook getuige van zijn vroeg beeldend werk dat nog nooit eerder openbaar getoond werd.
Bovendien wordt tijdens dit feestweekend de heruitgave van de trilogie Fietsen, In de put en Mama? (uitgegeven bij Van Halewyck) voorgesteld. Een perfect boekgeschenk voor al uw dierbaren!

‘Gregie fietst’ wordt gedragen en gesteund door Gemeente Kruibeke, de Bibliotheek, Heemkundige Kring Wissekerke, Vlaams Fonds voor de Letteren, BiblioWaas, Davidsfonds Kruibeke, sympathisanten en familie De Maeyer.
Meer info op de Facebookpagina ‘Gregie de Maeyer’.
 
Meer info: hier

Datum

van 15-09-2018 tot 16-09-2018

Locatie

Bibliotheek Kruibeke
O-L-Vrouwplein 18
9150 Kruibeke
Belgiƫ

Organisatie

Gemeente Kruibeke
Belgiƫ
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen