Northern lights

Dat Scandinavië meer te bieden heeft dan design en nordic noir TV-series is bekend. Ook in de literatuur valt er meer te ontdekken dan thrillers en wijdlopige egodocumenten. Met Northern Lights stellen we drie lumineuze Scandinavische auteurs aan u voor: Gunnhild Øyehaug, Dorthe Nors en Johan Harstad.

 

Gunnhild Øyehaug geldt in Noorwegen als een belangrijke  literaire stem en breekt met haar verhalenbundel Knopen nu ook internationaal door. Haar lichtvoetige en precieze stijl vond alvast fans in Lydia Davis en James Wood.

 

Met de verhalenbundel 'Karateslag' vond ze wereldwijd een lezerspubliek en met de droogkomische roman 'Spiegel spiegel schouder' schopte ze het tot de shortlist van de Man Booker International Prize:  zie daar het Deense talent Dorthe Nors.

 

Het werk van de Noor Johan Harstad is grillig en onweerstaanbaar, van absurdistische korte verhalen tot een alomvattende  en dus vuistdikke roman als 'Max, Mischa & het Tet-offensief'. Van geheimtip tot publiekslieveling, van Oslo naar Brussel: Johan Harstad!


Datum

10-05-2018

Tijdstip

Van 20:00 tot 21:30

Prijs

€7/5

Locatie

Bozar
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
www.bozar.be

Organisatie

Passa Porta
A. Dansaertstraat 46
1000 Brussel
www.passaporta.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen