IJZER 2018

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide over Zonnebeke, Ieper en Langemark naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken.  Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.

Het publiek stapt mee op de fiets: onder begeleiding van dichters als Maud Vanhauwaert, Els Moors en Benno Barnard rijden ze dagetappes door het getekende landschap. Als dagafsluiter, houden de dichters halt in 4 centrale herdenkingsmusea voor een literaire avondvoorstelling. Een beklijvend programma van ongeveer anderhalf uur waarbij de tocht weerslag vindt in woord en muziek.

IJZER 2018 combineert ijzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters met de pakkendste gedichten van (on)bekende War Poets. Een literair eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek tijdens de Groote Oorlog het leven lieten.

Met Benno Barnard, Lotte Dodion, Bart FM Droog, Andy Fierens, Tristan Marquardt (DE), Els Moors, Max Temmerman, Michaël Vandebril, Maud Vanhauwaert en Laurence Vielle (poëzie) en Noëmie Schellens, Roland, Jonas Winterland, Mauro Pawlowski, Bert Hornickx en Myrthe Luyten (muziek).

Tickets en info: IJZER 2018


Datum

van 17-04-2018 tot 21-04-2018

Locatie

Diverse locaties Westhoek
Belgiƫ

Organisatie

Vonk & Zonen
www.vonkenzonen.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen