Stimuleringsbeurzen voor literaire auteurs en illustratoren

Wat?

Stimuleringsbeurzen ondersteunen beloftevolle auteurs die onlangs bij een professionele uitgeverij hun literaire debuut hebben gepubliceerd bij het werken aan hun tweede literaire publicatie in boekvorm.

 

Wie kan aanvragen?

Auteurs van Nederlandstalig literair werk, met een woonplaats in België, van wie het literaire debuut is verschenen tussen 1 januari 2017 en 1 juli 2019, kunnen een stimuleringsbeurs aanvragen. Het literaire debuut kan zowel proza, poëzie, theater als kinder- en jeugdliteratuur zijn. Ook illustratoren van kinder- en jeugdboeken worden beschouwd als auteurs. Ook toneelauteurs van wie één theatertekst is opgevoerd door een professioneel theatergezelschap, kunnen een stimuleringsbeurs aanvragen.

 

Auteurs met een woonplaats in Nederland dienen een beursaanvraag in bij het Nederlands Letterenfonds. Een beursaanvraag voor een literair project kan slechts bij één van beide Fondsen worden ingediend.

 

Gedebuteerde auteurs van non-fictie kunnen bij het VFL een werkbeurs voor non-fictieauteurs aanvragen. De indiendatum daarvoor is 15 mei 2019. 

 

Een stimuleringsbeurs dient om te werken aan een tweede literair werk. Auteurs die al twee literaire werken hebben gepubliceerd, ongeacht in welk(e) genre(s), komen dus niet in aanmerking voor deze regeling. Zij kunnen een werkbeurs aanvragen.

 

Wanneer aanvragen?

Er is één aanvraagronde per jaar. De uiterste indiendatum voor 2019 is 1 juli 2019

De beslissing over de aanvragen valt in principe drie maanden na de uiterste indiendatum.

 

Hoe aanvragen?

De aanvraagprocedure en de samenstelling van het dossier staan beschreven in het subsidiereglement.

 

 

Mocht u problemen ondervinden bij het downloaden of openen van de reglementen en aanvraagformulieren, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een digitale of papieren versie op info@vfl.be.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen