Subsidies voor Auteurslezingen

Wat?

Het Vlaams Fonds voor de Letteren wil ontmoetingen tussen auteurs en lezers aanmoedigen. Een goede lezing verlaagt de drempel om een boek te beginnen lezen. Ze wekt nieuwsgierigheid en leeshonger. Een lezing kan het leesplezier vergroten, de leeservaring verrijken en de blik op de literaire wereld verbreden.

 

De subsidie bedraagt 100 euro per lezing. De subsidie wordt rechtstreeks aan de auteur uitbetaald. Van de organisatoren wordt een extra eigen bijdrage aan de auteur gevraagd en de terugbetaling van de vervoersonkosten van de auteur.

 

Het VFL int de eigen bijdrage en de vervoersonkosten bij de organisator. Dit bedrag, aangevuld met 100 euro subsidie, betaalt het VFL uit aan de auteur na afloop van de lezing.

 

Wie kan aanvragen?

Scholen, bibliotheken, leesclubs, socio-culturele organisaties, zorginstellingen, cultuur- en gemeenschapscentra, organisaties voor kunsteducatie en sociaal-artistieke werking en boekhandels kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

 

De lezing kan aangevraagd worden voor auteurs die opgenomen zijn op de Auteurslijst. De Auteurslijst kan u raadplegen op www.auteurslezingen.be.

 

De criteria voor opname op de Auteurslijst kan u lezen in het document 'Criteria voor Auteurslijst'. 

 

Wanneer aanvragen?

Organisatoren kunnen op elk moment, het hele jaar door een aanvraag voor een auteurslezing indienen. De aanvraag moet wel uiterlijk één maand voor de lezing plaatsvindt ingediend worden. De aanvraag kan maximaal 12 maanden voor de lezing plaatsvindt, ingediend worden.

 

Hoe aanvragen?

De organisator vraagt een subsidie aan voor de lezing via www.auteurslezingen.be. Indien u problemen hebt met de digitale aanvraag, neem dan contact op met het VFL via auteurslezingen@vfl.be. Wij helpen u graag verder.

 

Meer informatie leest u in het subsidiereglement en in het draaiboek voor het organiseren van een lezing:

 

 

Mocht u problemen ondervinden bij het downloaden of openen van de reglementen en aanvraagformulieren, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een digitale of papieren versie op auteurslezingen@vfl.be.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen