Adviescommissie Strips

  • Jan Baetens
  • Marc Bastijns
  • Eva Cardon
  • Mara Joustra (voorzitter)
  • Joost Pollmann

 


 

Jan Baetens is verbonden aan de opleiding Culturele Studies van de KU Leuven. Hij heeft een speciale interesse voor woord en beeld studies, onder meer in strips. Hij is de auteur van diverse studies over het veld, o.m. "Hergé écrivain (Flammarion, 2006) en, samen met Hugo Frey, "The Graphic Novel. An Introduction" (Cambridge University Press, 2014).

 

Marc Bastijns  (°1977) heeft een passie voor stripverhalen. Die passie vertaalde zich al in een radioprogramma over strips voor studentenradio Scorpio, redactioneel werk voor de stripafdeling van cultuurwebsite www.enola.be en bijdragen over strips voor tijdschriften als Stripgids en Ons Erfdeel. Marc werkt als beleidsmedewerker en dossierbehandelaar bij de afdeling Kunsten en Cultureel Erfgoed van het departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) van de Vlaamse Overheid.

 

Eva Cardon (°1979) werkt als kunstenaar onder de naam Ephameron. Haar illustraties tonen breekbare momenten in een mensenleven. Ze doceert aan verschillende kunsthogescholen in Vlaanderen en voor haar doctoraatsonderzoek in de Kunsten werkt Cardon aan een artistiek autobiografisch beeldverhaal rond het moederschap. In 2015 verscheen ‘Wij Twee Samen’, een gevoelig en experimenteel beeldverhaal over het ziekteproces van haar vader.


Mara Joustra (°1982) werkt als redacteur van strips voor verschillende uitgeverijen. Daarnaast is ze mede-oprichter van de journalistieke stripsite ‘Drawing the Times’ en het stripfestival Cross Comix Rotterdam. 


Joost Pollmann (°1957) was organisator van tien edities van de Stripdagen Haarlem, een van Europa's grootste stripfestivals. Hij schrijft sinds 1998 stripkritieken voor de Volkskrant, publiceerde meerdere essaybundels (in november 2016 verscheen 'De Stripprofessor - Vijftig colleges over tekenkunst') en geeft in binnen- en buitenland lezingen over populaire beeldcultuur.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen