Adviescommissie Literaire Manifestaties en Organisaties

  • Paul Hermans (voorzitter)
  • Gert Brouns
  • Geertje Descheemaeker
  • Carolina Maciel de França
  • Gerardo Salinas
  • Gaea Schoeters
  • Gerhard Verfaillie

 


Paul Hermans (°1979) is communicatie- en personeelsverantwoordelijke bij Modero Gerechtsdeurwaarders. Als afgestudeerd bio-ingenieur organiseerde hij naast zijn functie bij Pfizer en later Technopolis tal van literair-muzikale avonden om uiteindelijk full-time bij Behoud de Begeerte te belanden.  Hij werkte meer dan 8 jaar bij dit kunstencentrum voor literatuur, eerst als productiemedewerker en de laatste vijf jaar als zakelijk leider.

 

Gert Brouns (°1969) runt Boekhandel Limerick in Gent. Een onafhankelijke en eigenzinnige literaire boekhandel met de focus op kwaliteit, verdieping & persoonlijke service. Boekhandel  Limerick herbergt tevens de collectie schrijfmachines van W.F.Hermans.


Geertje Descheemaeker (°1960) is directeur bibliothecaris van de Bibliotheek van Genk. Zij is zowel zakelijk als artistiek verantwoordelijke van de nieuwe stadsbibliotheek. De nieuwe bibliotheek wil vooral een kwalitatieve belevingsplek zijn voor iedereen.


Carolina Maciel de França (°1986) is coördinator externe relaties in t,arsenaal Mechelen. Daarnaast is ze voorzitter van Fiëbre vzw (cfr. MAF) en externe observator bij kunstwerkplaats 0090. Ze studeerde af als literair vertaler en werkte enkele jaren bij Kif Kif, waar ze het laatste jaar het CULT-luik verzorgde en verslaafd raakte aan theater.

 

Gerardo Salinas (°1973) heeft gewerkt als redacteur voor pers- en communicatie- bedrijven in Buenos Aires en Madrid. Hij werkt al 13 jaar als stafmedewerker bij de Arenbergschouwburg. Hij is artistiek leider van het multidisciplinaire Mestizo Arts Festival (MAF). In Argentinië heeft Gerardo ‘Menos Uno’ (micro essays, gedichten en verhalen) en ‘El Cañón de Vladivostok’ (nouvelle) gepubliceerd. 

 

Gaea Schoeters (°1976) is auteur, scenarist en journalist en balanceert al haar hele leven op de grens tussen fictie en non-fictie, tussen theater en werkelijkheid. Ze debuteerde in 2008 met het ongewone reisboek ‘Meisjes, Moslims & Motoren’; nadien volgde ‘Diggers’, een project dat ontstond uit een pitch voor een televisiereeks. In haar meest recente roman, ‘De kunst van het vallen’ speelde muziek de hoofdrol; dat leidde tot een samenwerking met componiste Annelies Van Parys, voor wie ze de opera ‘Private View’ schreef. Tussendoor schrijft ze nu en dan een dramareeks en werkt ze voor De Standaard als columnist en journalist voor de Letteren.

 

Gerhard Verfaillie (°1962) is van opleiding Germanist. Hij was leraar, coördinator van de kunsteducatieve organisatie Ponte en projectcoördinator bij het regionale kunstenfestival Anno'02. Sinds 2003 is hij werkzaam in cultuurcentrum Hasselt, eerst als stafmedewerker theater & literatuur en als artistiek leider van het internationale Krokusfestival voor jong publiek. Sinds de zomer van 2015 combineert hij deze artistieke leiding met het directeurschap van CCHA. Daarnaast is hij nog actief als dramaturg van dansvoorstellingen voor een jong publiek.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen