Adviescommissie Literaire Manifestaties en Organisaties

  • Dean Bowen
  • Gert Brouns (voorzitter)
  • Bas Kwakman
  • Geertje Descheemaeker
  • Gerardo Salinas
  • Gaea Schoeters
  • Danny Theuwis

 Dean Bowen (°1984) is naast auteur en performer, ook literair programmeur, Raadslid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en commissielid in de Commissie Erfgoed en Letteren voor de gemeente Rotterdam. Hij debuteerde in 2018 met de bundel ‘Bokman’, waarvoor hij een nominatie ontving voor de C. Buddingh’-prijs. Ook ontving hij in 2015 de Van Dale SPOKEN Award, in de categorie Poëzie.


Gert Brouns (°1969) runt Boekhandel Limerick in Gent. Een onafhankelijke en eigenzinnige literaire boekhandel met de focus op kwaliteit, verdieping & persoonlijke service. Boekhandel  Limerick herbergt tevens de collectie schrijfmachines van W.F.Hermans.

 

Bas Kwakman (°1964) is directeur van Poetry International (Rotterdam), auteur en beeldend kunstenaar. Kwakman werkt vanaf 1990 als organisator en programmeur op het gebied van literatuur, beeldende kunst en muziek en publiceert regelmatig in internationale media over deze disciplines. In 2014 verscheen het boek ‘Een stem van paardenhaar’ (Azulpress) dat hij samen met dichter Lies van Gasse naar aanleiding van een reis door Mongolië maakte. In maart 2017 verscheen ‘Hotelkamerverhalen’ (De Arbeiderspers) met verhalen en beelden van zijn hand.


Geertje Descheemaeker (°1960) is directeur bibliothecaris van de Bibliotheek van Genk. Zij is zowel zakelijk als artistiek verantwoordelijke van de nieuwe stadsbibliotheek. De nieuwe bibliotheek wil vooral een kwalitatieve belevingsplek zijn voor iedereen.


Gerardo Salinas (°1973) heeft gewerkt als redacteur voor pers- en communicatie- bedrijven in Buenos Aires en Madrid. Hij werkt al 13 jaar als stafmedewerker bij de Arenbergschouwburg. Hij is artistiek leider van het multidisciplinaire Mestizo Arts Festival (MAF). In Argentinië heeft Gerardo ‘Menos Uno’ (micro essays, gedichten en verhalen) en ‘El Cañón de Vladivostok’ (nouvelle) gepubliceerd. 

 

Gaea Schoeters (°1976) is auteur, scenarist en journalist en balanceert al haar hele leven op de grens tussen fictie en non-fictie, tussen theater en werkelijkheid. Ze debuteerde in 2008 met het ongewone reisboek ‘Meisjes, Moslims & Motoren’; nadien volgde ‘Diggers’, een project dat ontstond uit een pitch voor een televisiereeks. In haar meest recente roman, ‘De kunst van het vallen’ speelde muziek de hoofdrol; dat leidde tot een samenwerking met componiste Annelies Van Parys, voor wie ze de opera ‘Private View’ schreef. Tussendoor schrijft ze nu en dan een dramareeks en werkt ze voor De Standaard als columnist en journalist voor de Letteren.

 

Danny Theuwis

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen