Adviescommissie Literaire Manifestaties en Organisaties

  • Gert Brouns (voorzitter)
  • Bas Kwakman
  • Geertje Descheemaeker
  • Carolina Maciel de França
  • Gerardo Salinas
  • Gaea Schoeters
  • Danny Theuwis

 


Gert Brouns (°1969) runt Boekhandel Limerick in Gent. Een onafhankelijke en eigenzinnige literaire boekhandel met de focus op kwaliteit, verdieping & persoonlijke service. Boekhandel  Limerick herbergt tevens de collectie schrijfmachines van W.F.Hermans.

 

Bas Kwakman (°1964) is directeur van Poetry International (Rotterdam), auteur en beeldend kunstenaar. Kwakman werkt vanaf 1990 als organisator en programmeur op het gebied van literatuur, beeldende kunst en muziek en publiceert regelmatig in internationale media over deze disciplines. In 2014 verscheen het boek ‘Een stem van paardenhaar’ (Azulpress) dat hij samen met dichter Lies van Gasse naar aanleiding van een reis door Mongolië maakte. In maart 2017 verscheen ‘Hotelkamerverhalen’ (De Arbeiderspers) met verhalen en beelden van zijn hand.


Geertje Descheemaeker (°1960) is directeur bibliothecaris van de Bibliotheek van Genk. Zij is zowel zakelijk als artistiek verantwoordelijke van de nieuwe stadsbibliotheek. De nieuwe bibliotheek wil vooral een kwalitatieve belevingsplek zijn voor iedereen.


Carolina Maciel de França (°1986) is coördinator externe relaties in t,arsenaal Mechelen. Daarnaast is ze voorzitter van Fiëbre vzw (cfr. MAF) en externe observator bij kunstwerkplaats 0090. Ze studeerde af als literair vertaler en werkte enkele jaren bij Kif Kif, waar ze het laatste jaar het CULT-luik verzorgde en verslaafd raakte aan theater.

 

Gerardo Salinas (°1973) heeft gewerkt als redacteur voor pers- en communicatie- bedrijven in Buenos Aires en Madrid. Hij werkt al 13 jaar als stafmedewerker bij de Arenbergschouwburg. Hij is artistiek leider van het multidisciplinaire Mestizo Arts Festival (MAF). In Argentinië heeft Gerardo ‘Menos Uno’ (micro essays, gedichten en verhalen) en ‘El Cañón de Vladivostok’ (nouvelle) gepubliceerd. 

 

Gaea Schoeters (°1976) is auteur, scenarist en journalist en balanceert al haar hele leven op de grens tussen fictie en non-fictie, tussen theater en werkelijkheid. Ze debuteerde in 2008 met het ongewone reisboek ‘Meisjes, Moslims & Motoren’; nadien volgde ‘Diggers’, een project dat ontstond uit een pitch voor een televisiereeks. In haar meest recente roman, ‘De kunst van het vallen’ speelde muziek de hoofdrol; dat leidde tot een samenwerking met componiste Annelies Van Parys, voor wie ze de opera ‘Private View’ schreef. Tussendoor schrijft ze nu en dan een dramareeks en werkt ze voor De Standaard als columnist en journalist voor de Letteren.

 

Danny Theuwis

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen