Adviescommissie Theater

  • Patrick Allegaert (voorzitter)
  • Erwin Jans
  • Dahlia Pessemiers Benamar
  • Jo Roets
  • Barbara Wyckmans

 


Patrick Allegaert is artistiek leider van Museum Dr. Guislain (Gent). Hij is voorzitter van Theater aan Zee (Oostende) en beheerder van hetKIP (Gent). Van 2000 tot 2012 was hij voorzitter van de Vlaamse theatercommissie. Hij is sinds 2009 voorzitter van de Vlaamse Erfgoedcommissie. Hij is als docent kunst- en erfgoedbeleid verbonden aan Erasmushogeschool Brussel en Vives Hogeschool(West Vlaanderen).

 

Erwin Jans (°1963) studeerde Germaanse Filologie en Theaterwetenschap aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werkt als dramaturg aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel) en bij het Ro-theater (Rotterdam). Sinds 2006 is hij verbonden als dramaturg aan het Toneelhuis in Antwerpen. Erwin Jans publiceert uitgebreid over theater, literatuur en cultuur en doceert ook over theater en drama.

 

Dahlia Pessemiers (°1975) is actrice en theatermaakster. In 1998 maakte ze haar opleiding kleinkunst af aan de Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is ze freelance actrice. In 2003 besluit ze zelf voorstellingen te maken en richt ze VZW Dunia op. Ze maakt voorstellingen over het individu in de vernieuwde grootstedelijke context, een uitvoerig onderzoek naar mogelijke invullingen van de superdiversiteit. Naast het muziektheater zoekt ze ook haar weg in de televisie en filmwereld. Ze publiceerde 'Baba' een jeugdtheatervoorstelling die ze creëerde voor Het Paleis in het Frans en in het Nederlands.


Jo Roets (°1961) groeide op in Antwerpen en studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werkt sinds 1989 als acteur, schrijver en regisseur. Roets was één van de grondleggers van het figurentheater Froe Froe en richtte met Greet Vissers het gezelschap Blauw Vier op dat in 2001 werd omgedoopt tot Laika, theater der zinnen. Jo Roets is artistiek leider van dit huis.


Barbara Wyckmans (°1952) was van 1978 tot 1994 werkzaam in het cultureel centrum Hasselt en was er onder meer jeugdprogrammator. Van 1994 tot 1997 was ze directeur van de VELINX in Tongeren en daaropvolgend algemeen directeur van HETPALEIS, het jeugdtheatergezelschap in Antwerpen, en dit tot augustus 2016. Zij zetelt momenteel in een aantal bestuursorganisaties als raadslid of adviseur. Zowel in Hasselt als in Tongeren en Antwerpen organiseerde ze meermaals het project STUKschrijven waarbij jonge schrijftalenten professioneel begeleid werden in het schrijven voor jeugdtheater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen