Adviescommissie Theater

  • Mesut Arslan
  • Dahlia Pessemiers Benamar
  • Jo Roets (voorzitter)
  • Karel Vanhaesebrouck
  • Barbara Wyckmans

 Mesut Arslan (°1972) is Turks theatermaker en tevens stichter van Platform 0090, een werkplaats voor multidisciplinaire kunst met referentie naar het Midden-Westen. Eerder stichtte hij de Anatolië Theater Groep (ATG) op, wat later ‘Onderhetvel’ werd. Het afgelopen decennium werkte hij samen met tal van andere theatermakers,  zowel in binnen- als buitenland. Sinds 2017 fungeert hij als één van de hoofdregisseurs voor de KVS. 


Dahlia Pessemiers (°1975) is actrice en theatermaakster. In 1998 maakte ze haar opleiding kleinkunst af aan de Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is ze freelance actrice. In 2003 besluit ze zelf voorstellingen te maken en richt ze VZW Dunia op. Ze maakt voorstellingen over het individu in de vernieuwde grootstedelijke context, een uitvoerig onderzoek naar mogelijke invullingen van de superdiversiteit. Naast het muziektheater zoekt ze ook haar weg in de televisie en filmwereld. Ze publiceerde 'Baba' een jeugdtheatervoorstelling die ze creëerde voor Het Paleis in het Frans en in het Nederlands.


Jo Roets (°1961) groeide op in Antwerpen en studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werkt sinds 1989 als acteur, schrijver en regisseur. Roets was één van de grondleggers van het figurentheater Froe Froe en richtte met Greet Vissers het gezelschap Blauw Vier op dat in 2001 werd omgedoopt tot Laika, theater der zinnen. Jo Roets is artistiek leider van dit huis.


Karel Vanhaesebrouck doceert over theater en cultuur aan het RITCS en de ULB. Aan het RITCS was hij van 2010 tot 2016 directeur van de theateropleidingen. Samen met Tom Rummens richtte hij in 2002 rekto:verso op, waarvan hij lange tijd kernredacteur was. Vanhaesebrouck werkt op gezette tijden als dramaturg of auteur/redacteur. Samen met Jos Verbist en Raven Ruell maakte hij ‘Tribuna(a)l’ en ‘Oeps’. Sinds 2014 zetelt hij in de jury van het Theaterfestival.

 

Barbara Wyckmans (°1952) was van 1978 tot 1994 werkzaam in het cultureel centrum Hasselt en was er onder meer jeugdprogrammator. Van 1994 tot 1997 was ze directeur van de VELINX in Tongeren en daaropvolgend algemeen directeur van HETPALEIS, het jeugdtheatergezelschap in Antwerpen, en dit tot augustus 2016. Zij zetelt momenteel in een aantal bestuursorganisaties als raadslid of adviseur. Zowel in Hasselt als in Tongeren en Antwerpen organiseerde ze meermaals het project STUKschrijven waarbij jonge schrijftalenten professioneel begeleid werden in het schrijven voor jeugdtheater.


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen