Adviescommissie Letteren en Samenleving

  • Michael De Cock (voorzitter)
  • Winny Ang
  • Fikry El Azzouzi
  • Marja Hermans
  • Birsen Taspinar
  • Tania Van Acker
  • Lise Vanderpiete

 


Michael De Cock (°1972) schrijft, vertaalt, bewerkt, regisseert, acteert en is sinds augustus 2006 directeur van t,arsenaal mechelen. Hij studeerde eerst Romaanse talen en letterkunde, daarna volgde hij een acteursopleiding aan het conservatorium van Brussel. Hij heeft tal van publicaties op zijn naam staan, waaronder een tiental theaterteksten en een aantal (kinder- en jeugd)boeken. Hij is ook de bezieler van GEN2020, een platform dat talentvolle acteurs en theatermakers van diverse origine ondersteunt en wegwijs maakt door een aanbod van masterclasses, coaching en coproducties.

 

Winny Ang is kinder-en jeugdpsychiater en werkzaam te Antwerpen (praktijk 't_verhaal, DVC Sint-Jozef , Universiteit Antwerpen). Ze heeft een Msc in Cultural Psychiatry (Mc Gill University). Vanuit een levenslange passie voor (jeugd)literatuur en diversiteit denkt ze graag na over deze kruisbestuivingen. In het kader van het Sesamproject rond superdiverse kinderboeken schrijft Winny haar eerste kinderboek 'Op zoek naar Yori' geïllustreerd door Fatinha Ramos.

  

Fikry El Azzouzi debuteerde in april 2010 met de roman 'Het schapenfeest'. Sindsdien verscheen van hem 'De handen van Fatma' en zal dit jaar zijn roman 'Drarrie in de nacht' gepubliceerd worden. Sinds 2012 schrijft Fikry El Azzouzi een wekelijkse column voor de krant De Morgen. Naast columns en romans schrijft hij ook theaterstukken ('IJdele dagen', 'Troost') en maakt hij deel uit van het theatergezelschap SINCOLLECTIEF.

 

Marja Hermans is stafmedewerker bij Welzijnsschakels. Vanuit haar communicatiefunctie heeft ze veel contacten met lokale welzijnsschakelgroepen waaronder een aantal groepen die een actieve samenwerking met de lokale bibliotheek nastreven. Was betrokken bij de opstart van en werkte lange tijd voor het Fonds Vrijetijdsparticipatie voor mensen die in armoede leven en is vandaaruit sterk betrokken op het thema ‘toegankelijkheid van cultuur voor mensen die in armoede leven’.

 

Birsen Taspinar is psychologe van opleiding en werkt als systeemtherapeute. Zij studeerde bijkomend sociale en culturele antropologie en is een specialist op het vlak van migratiepsychologie. Eind 2013 bracht De Bezige Bij Antwerpen haar debuutroman 'Moeders van de stilte' uit, een reconstructie van de levensverhalen van vrouwen in een ander land die worstelen met vragen over geslacht en etniciteit. Ze schrijft ook columns voor de magazines Mo* en Psychologies.

 

Tania Van Acker (°1962) studeerde geschiedenis. Ze is projectmedewerker bij Stichting Lezen. Ze werkt er mee aan het project Boekbaby's, de Voorleesweek en O Mundo.

 

Lise Vanderpiete (°1987) studeerde Communicatiewetenschappen en Conflict and Development. Sinds 2013 werkt ze als projectmedewerker voor Muntpunt met een focus op het jongerenprogramma. Ze coördineert er onder andere het jaarlijkse urban arts evenement op het Muntplein in teken van Brussel Danst. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter Warrior Poets, een Brussels platform voor geëngageerde spoken word, geïnspireerd op het intersectionele werk van Audre Lorde. 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen